mimoriadnaspráva

Premiér Matovič nevidí dôvod na vystúpenie strany Za ľudí z koalície

Premiér Igor Matovič na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že si nemyslí, že by koaličná strana Za ľudí mala dôvod na vystúpenie z koalície.

Premiér tiež uviedol, že  podľa neho je spájanie Sputnika V s hybridnou vojnou prípadne geopolitickou zbraňou za „zbytočnú politizáciu“.  „Sputnik V je liek. Je to úplne rovnaká vakcína ako všetky ostatné,“ informoval Matovič.

Premiér na tlačovej konferencii tiež vyzval politikov, aby pri vakcíne Sputnik odložili politiku bokom. Podľa premiéra je dobré, že sú na Slovensku ľudia, ktorí sa chcú zaočkovať Sputnikom, podľa jeho slov by to malo tešiť aj kritikov vakcíny.

Dnes poslanec Tomáš Válašek oznámil odchod zo strany Za ľudí a takisto odstúpil z predsedu európskeho výboru v NR SR. trana Za ľudí diskutuje o situácii v koalícii a hovorí o reálnom riziku rozpadu koalície, naznačila to predsedkyňa Remišová.

Mimoparlamentné Progresívne Slovensko pritom dnes spustilo kampaň za odchod Igora Matoviča z postu premiéra. Od rána podľa webovej stránky nazbierali zhruba päťtisíc hlasov.

Viac..  Europoslanci schválili podporu obchodu pre Ukrajinu aj ochranu poľnohospodárom EÚ

V súvislosti s dovozom ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensko požiada minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR  Ivan Korčok (nom. SaS) o prijatie u troch najvyšších ústavných činiteľov. Uviedol to na dnešnej tlačovej besede s tým, že rozhodujúce kritérium pre akúkoľvek vakcínu je bezpečnosť. Doplnil, že je dôležité, aby bol každý občan informovaný o tom, čo podanie neregistrovanej vakcíny znamená.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

M. Šimečka: Vládna koalícia dnes zmarila dvom miliónom ľudí nádej na zmenu

Europoslanec za PS a podpredseda Európskeho parlamentu, Michal Šimečka, okomentoval aktuálnu politickú situáciu na Slovensku: …

Consent choices