Ilustračná fotka. PHOTO: ©European Union 2020

Podľa talianskeho ministra zdravotníctva môžu byť do konca leta proti koronavírusu zaočkovaní všetci obyvatelia

Taliansky minister zdravotníctva vyhlásil, že všetci obyvatelia krajiny, ktorí sa chcú zaočkovať proti ochoreniu COVID-19, to budú môcť urobiť do konca leta. Šéf rezortu zdravotníctva Roberto Speranza v nedeľu pre štátnu televíziu povedal, že Taliansko v druhom kvartáli tohto roka očakáva dodávky viac ako 50 miliónov dávok vakcín, vrátane očkovacej látky americkej spoločnosti Johnson & Johnson, ktorej schválenie Európskou liekovou agentúrou sa predpokladá čoskoro.

K 7. marcu dostalo aspoň jednu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 približne 3,7 milióna Talianov. Ide o trochu viac ako 5 percent talianskej populácie. Po mesiacoch stagnácie počtu nových prípadov koronavírusu v krajine minulý týždeň nastal rast počtu zistených nových nákaz. Podľa epidemiológov by sa Taliansko malo pripraviť na to, že o približne dva týždne bude počet nových infekcií opäť kulminovať. Varujú pritom, že v krajine by mohlo denne pribúdať až 40-tisíc nákaz, ak sa rýchlo neuplatnia prísnejšie reštrikcie pohybu obyvateľov.

Viac..  EÚ, WHO a UNICEF si pripomenuli 50. výročie rozšíreného programu očkovania

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

G. Meloniová: Reforma azylového systému EÚ nie je udržateľným riešením migrácie

Talianska premiérka Giorgia Meloniová nepovažuje navrhovanú reformu azylového systému Európskej únie za udržateľné riešenie neriadenej …

Consent choices