Foto: FB Orbán Viktor

Šestnásť európskych pravicovo-populistických strán sa spojilo, aby sa postavili proti politickému smerovaniu EÚ

Šestnásť európskych pravicovo-populistických strán, vrátane niekoľkých vo vláde, sa v piatok spojilo, aby sa postavili proti politickému smerovaniu EÚ, a vyhlásilo blok za „nástroj radikálnych síl“, ktorý sa snaží vybudovať superštát, píše portál Politico.

Vyhlásenie podpísali politici z celej Európy, ako napríklad orbánov Fidesz, poľská vládna strana právo a spravodlivosť, francúzske národné zhromaždenie vedené prezidentskou kandidátkou Marine Le Penovou rakúska Strana slobody, španielska Vox a talianska Liga a bratia Talianska, vedení Matteom Salvinim.

EÚ sa stáva čoraz viac nástrojom radikálnych síl, ktoré by chceli uskutočniť kultúrnu, náboženskú transformáciu a nakoniec beznárodnú výstavbu Európy s cieľom vytvoriť európsky superštát, “uvádzajú strany.

Túto deklaráciu politici formulovali, ako príspevok k diskusii o EÚ, ktorá práve prebieha na konferencii o budúcnosti Európy, ktorá sa začala začiatkom tohto roka.

Viac..  Výbor ministrov Rady Európy odobril kandidátov na post generálneho tajomníka

„Krajná pravica má nesprávny koncept vlastenectva: vylučuje každého, kto nemyslí ako oni, „ napísala na Twitteri Predsedníčka skupiny progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Orbán: Voľby v USA a do Európskeho parlamentu môžu priniesť mier do Európy

Predseda maďarskej vlády a predseda Fideszu Viktor Orbán sa domnieva, že tento rok môže nastať …

Consent choices