Maloobchod Európskej únie v júli medzimesačne klesol

Maloobchodné tržby v eurozóne podľa sezónne upravených údajov v júli medzimesačne klesli o 2,3 percenta a v rámci celej Európskej únie (EÚ) sa zmenšili o 1,9 percenta. Medziročne tržby maloobchodu v eurozóne podľa kalendárne upravených údajov stúpli o 3,1 percenta a v rámci celej EÚ vzrástli o 3,8 percenta. Slovenský maloobchod medzimesačne tiež oslabil, a to o 0,3 percenta, a medziročne vzrástol o 1,4 percenta. Informoval o tom v piatok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

V rámci členských krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, maloobchod v júli medzimesačne najviac klesol v Írsku (-5,9 %), Nemecku (-5,1 %) a v Rakúsku (-3,9 %). Najviac maloobchodné tržby medzimesačne stúpli v Chorvátsku (2,5 %), na Malte (2,3 %) a v Luxembursku (2,2 %).

Medziročne sa júlové maloobchodné tržby najvýraznejšie zvýšili v Bulharsku (20,2 %), Chorvátsku (12,9 %) a v Litve (12,4 %). Medziročné oslabenie maloobchodu nastalo v Luxembursku (-5,6 %), Rakúsku (-2,4 %), Nemecku (-0,3 %) a v Španielsku (-0,1 %).

Viac..  P. Lane: ECB je čoraz viac presvedčená, že rast miezd sa spomaľuje k normálu

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

obchod

Maloobchodný predaj v eurozóne aj v celej EÚ medzimesačne vzrástol

Maloobchodný predaj v eurozóne aj v celej Európskej únii (EÚ) v januári 2024 v medzimesačnom …

Consent choices