DPH
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Európska prokuratúra odhalila neoprávnené odpočty DPH, razie sa uskutočnili i na Slovensku

Európska prokuratúra (EPPO) v stredu a štvrtok koordinovala operáciu, v rámci ktorej orgány činné v trestnom konaní vykonali v Česku, Rumunsku a na Slovensku domové prehliadky. Ako uvádza oficiálny web EPPO, štyri osoby boli zatknuté pre podozrenie zo založenia zločineckej organizácie a daňových únikov.

Hlavní podozriví zorganizovali takzvaný kolotoč DPH, ktorý zahŕňal opakovaný obeh platinových mincí prostredníctvom tých istých spoločností. Niektoré z týchto spoločností si nesplnili svoje daňové povinnosti, a preto umožnili inej z týchto spoločností so sídlom v Nemecku uplatniť si neoprávnený odpočet DPH.

Odhadovaná škoda, ktorú touto trestnou činnosťou spôsobili, je najmenej 23 miliónov eur. Základňa tejto trestnej činnosti sa nachádzala v nemeckom Hamburgu, pričom pranie špinavých peňazí bolo organizované predovšetkým v Česku a na Slovensku, s dôležitými väzbami na Rumunsko. Operáciu EPPO koordinovali z jej ústredia v Luxemburgu. Na Slovensku a v Česku zmrazili bankové účty a aktíva. Štyria zatknutí sa onedlho postavia pred súd.

Viac..  ECB by mohla začať znižovať úrokové sadzby skôr, než sa očakáva

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Poľsko požiadalo o vstup do Európskej prokuratúry

Poľský minister spravodlivosti Adam Bodnar podpísal a odoslal dokumenty, ktoré Poľsku umožnia vstúpiť do Európskej …

Consent choices