stefanec
ZDROJ FOTO: Ivan Štefanec.

Ivan Štefanec: Dokončenie jednotného trhu je pre úspech malých a stredných podnikov kľúčové

Portál Euractiv v utorok organizoval online konferenciu s názvom „Ako môžu malé a stredné podniky prosperovať v post pandemickom a digitalizovanom svete?“ Okrem europoslanca a vedúceho slovenskej delegácie pri európskej ľudovej strane Ivana Štefanca ( KDH) sa na nej zúčastnili aj Brigit Weidel z Európskej komisie, europoslankyňa Arba Kokalari, Jan Havlik zo zastúpenia Českej republiky pri Európskej únii a Karen Massin zo spoločnosti Google, ktorá podujatie podporila.

Hlavnou témou bol prechod malých a stredných podnikov do digitálneho priestoru v čase pandémie a problémy a výzvy s tým spojené. Podľa Štefanca význam podnikateľských aktivít v digitálnom priestore za ostatné dva roky mimoriadne narástol a tento trend bude pokračovať. Úlohou Európskej únie je vytvoriť stabilné a predvídateľné legislatívne prostredie, ktoré nebude podnikom brániť v ďalšom raste.

„Digitalizácia podnikania je kvalitatívny skok, ktorý sme predpokladali, ale nečakali sme, že pride tak skoro. Európska únia nielenže nemá dobudovaný digitálny trh, ale ani ten spoločný a voľný pohyb služieb je tiež obmedzený. Potrebujeme čo najrýchlejšie prijať legislatívu, ktorá odstráni bariéry a nastaví jasné pravidlá pre podnikanie v online priestore,“ uviedol Štefanec.

Viac..  M. Draghi: EÚ potrebuje radikálne reformy

Celá diskusia je na zhliadnutie tu:

O mam

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: EÚ dokáže reagovať na krízy, potrebujeme však dokončiť jednotný trh

V pléne Európskeho parlamentu prebehla debata o stave Únie nadväzujúca na každoročné vystúpenie šéfky Európskej …

Consent choices