priemysel
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Priemysel únie v decembri medzimesačne vzrástol o 0,7 %

Priemyselná produkcia v eurozóne podľa sezónne upravených údajov v decembri medzimesačne stúpla o 1,2 percenta a v rámci celej Európskej únie o 0,7 percenta. Medziročne priemysel eurozóny v decembri vzrástol o 1,6 percenta a priemysel celej EÚ o 2,5 percenta. Za celý minulý rok sa priemyselná výroba v eurozóne zväčšila o 7,8 percenta a v EÚ o 8,2 percenta. Informoval o tom v stredu štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Slovenská priemyselná produkcia podľa údajov Eurostatu v decembri medzimesačne vzrástla o 0,8 percenta a medziročne o 8,8 percenta. V rámci členských krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, medzimesačne naviac posilnil priemysel Írska (10,3 %), Litvy (6,2 %) a Luxemburska (5,1 %). Najviac priemyselná produkcia medzimesačne oslabila v Česku (-2,9 %), Rakúsku (-1,1 %) a v Taliansku (-1 %).

Viac..  Krajiny EÚ sa dohodli na prísnejších pravidlách pre dovoz ukrajinských výrobkov

Medziročne sa decembrová priemyselná výroba najvýraznejšie zväčšila v Litve (33,3 %), Bulharsku (14,3 %) a v Poľsku (14,1 %). Najväčšie medziročné oslabenie priemyselnej produkcie evidovali na Malte (-7,1 %), v Írsku (-2,9 %) a v Česku (-2,1 %).

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Michal Wiezik: Máme nový, veľký nástroj na znižovanie emisií z priemyslu. Týka sa aj poľnohospodárov

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zníženie …

Consent choices