simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

Michal Šimečka: Zobrať samosprávam päť mesiacov pred voľbami 500 miliónov eur je cynické a devastačné

STARÉ HORY – Zobrať župám, mestám a obciam päť mesiacov pred voľbami z rozpočtov 500 miliónov eur je zo strany Igora Matoviča a vládnej koalície cynické a z pohľadu ich ďalšieho prežitia devastačné, upozorňuje predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka.

“Samosprávy sú v našej krajine jedna z mála inštitúcií, ktoré ešte ako-tak fungujú a poskytujú ľuďom kvalitné služby. Jeden megalomanský plán Igora Matoviča im však môže spôsobiť vážne problémy, viaceré z nich budú musieť zvýšiť miestne dane a mnohé z nich to ani nemusia prežiť,” vyhlásil Šimečka.

Progresívne Slovensko sa bude snažiť v najbližších dňoch apelovať na všetkých poslancov a poslankyne, aby za tento zákon Igora Matoviča napokon nezahlasovali. “V parlamente je viacero zástupcov a zástupkýň samospráv a ťažko sa dá rozumieť tomu, že chcú niesť spoluzodpovednosť na takomto devastačnom kroku voči slovenským samosprávam. Najsmutnejším dôkazom toho, že to nie je dobrý zákon je fakt, že Matovičovi s týmto zákonom pomáhajú fašisti zo strany Mariána Kotlebu,” doplnil Šimečka.

Progresívne Slovensko ide do októbrových komunálnych volieb s jasným cieľom – postaviť kvalitných kandidátov a kandidátky, ktorí budú spĺňať tie najlepšie predpoklady pre výkon svojich funkcií. “Posledné dva roky sme realizovali viacero školení zameraných na odborné znalosti, praktické schopnosti pre riešenie problémov v samosprávach, a komunikačné zručnosti. Aj tento víkend robíme školenie na Starých Horách, kde oficiálne odštartujeme našu komunálnu kampaň,” uviedla členka predsedníctva a šéfka komunálnej platformy Jana Hanuliaková.

Hlavným posolstvom kampane bude slogan ‚Dá sa to!‘. “Nebudeme v každom meste a obci, ale tam kde budú naši kandidáti a kandidátky, či už pod značkou Progresívneho Slovenska alebo pod koalíciami budeme presadzovať kvalitu a štyri okruhy tém, ktoré považujeme za naše priority. Samospráva musí byť otvorená, zelená, komunitná a pomáhajúca. Za každou oblasťou stoja viaceré návrhy opatrení, ktoré vedia reálne zlepšiť životy ľudí v našich obciach a mestách, nech už ležia kdekoľvek na Slovensku,” uzavrela Hanuliaková.

Viac..  Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices