Rómska osada na Slovensku. PHOTO: © European Union 2021 - Source : EP

Využívanie kohéznych fondov: Na východné Slovensko pricestuje delegácia z EP

Delegácia Výboru EP pre regionálny rozvoj pricestuje 13. júla na východné Slovensko, aby zhodnotila využívanie prostriedkov politiky súdržnosti na lepšie začlenenie Rómov a pomoc utečencom.

Pätica poslancov Európskeho parlamentu sa počas svojej trojdňovej pracovnej cesty v dňoch 13. – 15. júla zameria na investície do infraštruktúry financované z prostriedkov kohéznej politiky v regiónoch východného Slovenska, ktoré by mali prispieť k lepšiemu začleneniu príslušníkov rómskej menšiny, utečencov a migrantov do spoločnosti.

Delegácia Európskeho parlamentu, ktorú povedie predseda Výboru EP pre regionálny rozvoj (REGI) Younous Omarjee (Ľavica, FR), sa stretne s predstaviteľmi Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, so splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity, s vedením Košického a Prešovského samosprávneho kraja, s predstaviteľmi miestnej samosprávy a s lokálnymi zástupcami orgánov zaoberajúcich sa riešením výziev spojených s migráciou. Poslanci navštívia rómsku osadu v Petrovciach nad Laborcom, košické sídlisko Luník IX, tábor pre utečencov z Ukrajiny v Michalovciach a hraničný priechod vo Vyšnom Nemeckom.

Viac..  Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Delegácia EP bude pozostávať z piatich poslancov:

·  Younous Omarjee (Ľavica, FR)

·  Constanze Krehl (S&D, DE),

·  Monika Vana (Zelení/ EFA, AT),

·  Andrey Novakov (EPP, BG).

·  Peter Pollák (EPP, SK)

O mam

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices