nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/. PHOTO: FB LĎN.

Europoslankyňa Ďuriš Nicholsonová: Projekt nie je strana, založenie novej som nikdy nespomenula

PŔŔ, uberme z pary, šampanské zatiaľ zostáva v chladničke!!!

Včera vybuchol titulok: NICHOLSONOVÁ ZAKLADÁ STRANU. Chcem k tomu povedať niekoľko zásadných vecí:

1/ Ďakujem všetkým, ktorí sa na mňa okamžite obrátili, že chcú pomáhať, že chcú vstúpiť, že majú záujem o miesto na kandidátke. Aj ten okamžitý a veľký záujem hovorí o tom, že Slovensko je tehotné na nový politický subjekt, a že viacerým by to vyriešilo dilemu, koho voliť v nadchádzajúcich voľbách, či už budú v riadnom termíne, alebo predčasné.

2/ Napriek tomu, že ma teší váš záujem, šampanské zatiaľ nebúchame. Ja som totiž nikdy v žiadnom rozhovore nepovedala, že ZAKLADÁM stranu. Takto ďaleko to zatiaľ nezašlo. Viacerí ľudia sa medzi sebou sieťujeme, stretávame, dávame dokopy spoločné myšlienky a zisťujeme, či by nový politický subjekt bol naozaj tou záchranou pre Slovensko. Lebo ak má vzniknúť niečo bez veľkých ambícií, len ďalšia strana, ktorá bude rozbíjať a uberať percentá, nebude mať zmysel a viac pokazí ako pomôže.

3/ Keď si prečítate prepis rozhovoru, zistíte, že som nohami pevne na zemi a nesľubujem nesplniteľné. Ja sama neviem, koho voliť. Existujúce politické subjekty v koalícii aj v opozícii mi zobrali nádej, že na Slovensku môže byť lepšie. Som presvedčená, že nová politická strana s menami významných politikov ako Korčok, Dzurinda a Mikloš by mohli priniesť novú nádej pre mnohých stratených a zmätených voličov. Ale vec nestojí tak, či niečo založí Nicholsonová. Subjekt, v ktorom by sa stretli silní lídri, silná proeurópska strana s jasnou víziou pre krajinu, bude mať zmysel, či už tam bude alebo nebude Nicholsonová.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

4/ Titulok NICHOLSONOVÁ ZAKLADÁ STRANU vznikol na editorskom stole, keď hľadali senzáciu. My, ktorí sa stretávame, sieťujeme a skloňujeme slová NOVÝ POLITICKÝ PROJEKT to zatiaľ takto definitívne nevidíme a takto jasne som to formulovala v každom rozhovore. Takže, šampanské je zatiaľ v chlade a budúcnosť ukáže, čo a či budeme oslavovať.

Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /ECR/.

O red

Odporúčame pozrieť

Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

Európsky parlament v stredu podporil predĺženie výnimky z pravidiel EÚ o ochrane súkromia, ktorá uľahčuje …

Consent choices