sud
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Kandidátkou na dodatočnú sudkyňu Všeobecného súdu EÚ bude opätovne Beatrix Ricziová

Kandidátkou na dodatočnú sudkyňu Všeobecného súdu Európskej únie bude opätovne Beatrix Ricziová. Rozhodla o tom dnes Súdna rada SR. Ricziová na súde pôsobí už od 6. júla tohto roku, jej funkčné obdobie sa však končí 31. augusta. Od 1. septembra zároveň začína plynúť ďalšie funkčné obdobie slovenského dodatočného sudcu. Kandidatúru Ricziovej musí ešte odobriť vláda.

Ricziová získala magisterský titul v odbore právo v roku 2005 na Univerzite Komenského v Bratislave a v roku 2012 získala aj doktorandský titul v odbore právo. V roku 2002 začala svoju profesijnú kariéru ako právna asistentka v advokátskej kancelárii na Slovensku, kde pôsobila až do roku 2004. Od roku 2003 počas viacerých rokov vykonávala aj prekladateľské a tlmočnícke činnosti na podujatiach organizovaných obcou Stupava. V rokoch 2005 až 2006 pôsobila ako právnička na Inštitúte pre aproximáciu práva Úradu vlády SR a v rokoch 2007 až 2008 v Kancelárii zástupcu SR pred súdmi Európskej únie na ministerstve spravodlivosti.

Viac..  E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

V rokoch 2009 až 2022 zastávala Ricziová funkciu zástupcu SR pred súdmi Európskej únie. Od roku 2007 až do roku 2010 bola členkou Stálej komisie Legislatívnej rady vlády SR pre občianske a obchodné právo a od roku 2012 do roku 2015 členkou slovenskej Komisie pre rekodifikáciu občianskeho práva procesného.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Kandidátku HLASu povedú do eurovolieb Becík, Ondruš a Ferenčák

Lídrom kandidačnej listy strany HLAS – sociálna demokracia pre júnové voľby do Európskeho parlamentu bude …

Consent choices