TikTik logo

EK pozastavuje používanie TikToku na jej inštitucionálnych zariadeniach

Správna rada Európskej komisie (EK) rozhodla pozastaviť používanie videoaplikácie TikTok na svojich inštitucionálnych zariadeniach a na osobných zariadeniach, ktoré sú zaregistrované v službe EK pre mobilné zariadenia. Cieľom opatrenia je zvýšiť kybernetickú bezpečnosť, chrániť EK pred kybernetickobezpečnostnými hrozbami a krokmi, ktoré možno využiť na kybernetické útoky proti jej korporátnemu prostrediu. Komisia o tom informuje na svojej webstránke s tým, že vývoj v oblasti bezpečnosti iných platforiem sociálnych médií naďalej sledujú.

Zmienené opatrenie je v súlade s prísnou politikou EK v oblasti kybernetickej bezpečnosti, ktoré sa týkajú používania mobilných zariadení na komunikáciu súvisiacu s prácou. Dopĺňa dlhodobé odporúčania pre zamestnancov eurokomisie, aby pri využívaní platforiem sociálnych médií uplatňovali najlepšie postupy a pri svojej každodennej práci si udržiavali vysokú úroveň informovanosti o kybernetickej bezpečnosti.

Viac..  Scholz varoval pred voľbami do EP pred nárastom pravicového populizmu

Pozastavenie je interným rozhodnutím v rámci EK, ktoré sa prísne obmedzuje na používanie zariadení zaregistrovaných v jej službe pre mobilné zariadenia. Komisia je podľa jej slov odhodlaná zabezpečiť, aby jej zamestnanci boli dobre chránení pred rastúcimi kybernetickými hrozbami a incidentmi. „Je preto našou povinnosťou čo najskôr reagovať na potenciálne kybernetické výstrahy,“ dodáva.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

MS SR odmieta kritiku Európskej komisie, na pozastavenie plánu obnovy nevidí dôvody

Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR je presvedčené, že na pozastavenie plánu obnovy a odolnosti neexistujú dôvody. …

Consent choices