Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union.-EP.

Ivan Štefanec: Cudzí štát nemôže v čase krízy brániť zdravotníkovi prísť do práce

V Európskom parlamente pokračujú procesy smerujúce k zavedeniu nástroja núdzovej pomoci pre jednotný trh. Jeho cieľom je zachovať v Európskej únii voľný pohyb tovaru, služieb a osôb v prípade ďalších kríz. Nástroj dopĺňa iné legislatívne opatrenia v oblasti krízového riadenia. Podľa europoslanca a vedúceho slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivana Štefanca (KDH) tento nástroj umožní rýchlo zareagovať na núdzové situácie a ochrániť tak jednotný trh v najdôležitejších oblastiach pre zvládnutie krízy.

„Nijaká krajina Európskej únie nemôže uzavretím svojich hraníc brániť zdravotníkom, aby sa v čase krízy išli postarať o svojich pacientov do svojej práce. Žiadna krajina by nemala brániť vývozu vakcín do inej krajiny Európskej únie. V čase krízy je extra dôležité zabezpečiť dostupnosť tovaru a zaručiť spoľahlivosť a bezpečnosť dodávateľských reťazcov. Pandémia aj vojna nás naučili, že Európania musia držať spolu,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Peter Pollák: 40% energie spotrebuje vykurovanie budov, toto číslo musíme znížiť

O mam

Odporúčame pozrieť

ateny

Zamestnanci gréckych štátnych nemocníc protestovali proti povinnému očkovaniu

Zamestnanci gréckych štátnych nemocníc v stredu po celej krajine protestovali proti povinnému očkovaniu zdravotníkov proti …

Consent choices