Vladimír Bilčík, europoslanec /EPP/. PHOTO: European Union 2020 - EP

Europoslanec Bilčík pripomienkoval zákon o financovaní RTVS

Europoslanec Vladimír Bilčík (Demokrati/EĽS), pripomienkoval návrh zákona o financovaní RTVS, ktorý je aktuálne v MPK. Bilčík navrhol ministerke Milanovej, aby sa v parlamente pokúsila prijať navrhnutú zmenu financovania zo štátneho rozpočtu ako ústavný zákon.

„Pri financovaní RTVS zo štátneho rozpočtu je kľúčové, aby bola nastavená čo najvyššia ochrana slobody a nezávislosti verejnoprávnych médií. Vyzývam ministerku Milanovú, aby predložila okrem obyčajného zákona do parlamentu aj zákon ústavný a zvýšila tak ochranu RTVS pred budúcimi politickými vplyvmi,“ vysvetlil Bilčík.

Na základe právnych konzultácií sa Bilčík domnieva, že je možné predložiť naraz zákon aj ústavný zákon v tej istej veci. Ak by bola v NR SR prijatá ústavná úprava, obyčajný zákon by navrhovateľ mohol stiahnuť.

Viac..  Miriam Lexmann: Prijali sme legislatívu, ktorá má chrániť nezávislosť a vyváženosť médií

Europoslanec Bilčík sa v európskom parlamente dlhodobo venuje boju proti dezinformáciám, podpore práce novinárov a zlepšovaniu informačného prostredia. Nedávno bol vymenovaný za tieňového spravodajcu európskych ľudovcov pre európsky zákon o slobode médií.

O mam

Odporúčame pozrieť

Vladimír Bilčík: Prechovávam úctu k právu na život, a rovnako k právu žien na slobodné rozhodnutie o svojom tele

Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami • Právo na umelé …

Consent choices