simecka
Michal Šimečka PHOTO: © European Union.

Šimečka: Včerajšie hlasovanie je zlou vizitkou pre vládu, na Slovensku máme dostatok kvalifikovaných audítorok a audítorov

Ak Martin Klus nedosahuje potrebnú odbornosť, musí poverená vláda nájsť niekoho iného, tvrdí predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda EP Michal Šimečka v reakcii na Klusove vypočutie vo výbore EP. Odmieta jeho dnešné vyjadrenia o manipulácii europoslancov a europoslankýň (Richardom Sulíkom).

“Ako podpredseda EP na tieto obvinenia musím reagovať. Predstava, že celý výbor nepodporil pán Klusa kvôli intervencii niekoho zo slovenskej politiky, je absurdná. Vo výbore je zastúpených 16 členských krajín a 8 rôznych frakcií. Nasilu donútiť takto rôznorodú skupinu 23 MEPs, aby hlasovali ‚proti svojmu svedomiu‘, je nepredstaviteľné,” vyhlásil Šimečka.

O diplomatických kvalitách Martina Klusa šéf progresívcov nepochybuje, zároveň však poukázal na jeho nulové skúsenosti s auditom, na ktoré opakovane upozorňovali aj členky a členovia výboru. “To, že niekto bol auditovaný, z neho ešte nerobí audítora, podobne ako z niekoho nerobí chirurga to, že už bol dvakrát operovaný. Mrzí ma, že včerajšie hlasovanie je zlou vizitkou pre slovenskú vládu a chápem aj ľudské sklamanie Martina Klusa. Konšpirácie a urážanie politikov z celej Európy však nie sú cestou, ako situáciu zlepšiť. Na Slovensku máme dostatok skúsených, vysoko kvalifikovaných audítorok či audítorov. Tí nám hanbu nespravia a europoslanci z celej Európy ich radi podporia,” uzavrel Šimečka.

Viac..  Komisia podporí 170 nových projektov, mení reformný program členských štátov na konkrétne opatrenia

O mam

Odporúčame pozrieť

Zapojte sa do hlasovania o ocenenie Natura 2000, súťaží aj Slovensko

Európska komisia  oznámila 27 finalistov prestížnej ceny Natura 2000. Do súťaže 2024 prišlo 96 prihlášok …

Consent choices