Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: © European Union 2022 - Source : EP

Ivan Štefanec: Skutočný a trvalý mier v Európe prináša len Európska únia

Deň Európy v Košiciach je symbolickou udalosťou oslavujúcou narodeniny Európskej únie. Súčasťou bohatého programu je aj diskusia europoslancov Ivana Štefanca, Petra Polláka a štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Andreja Stančíka, moderovaná Jánom Gorduličom. Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) ocenil lajtmotív tohtoročných osláv, ktorým je demokracia v praxi.

„Pôvodným a hlavným cieľom vzniku základov Európskej únie bolo zabránenie budúcim vojnovým konfliktom medzi spolupracujúcimi demokratickými európskymi štátmi. Úspech európskeho projektu potvrdzujú desaťročia. Európske demokratické krajiny zjednotené v Európskej únii skutočne proti sebe odvtedy nikdy nebojovali. Naopak a bohužiaľ, vidíme aj iné európske krajiny s autoritárskym režimom a nacionalistickými sklonmi, ktoré neboli súčasťou Európskej únie, ktorých výsledkom bolo rozpútanie krviprelievania na Balkáne, represia domáceho obyvateľstva a teraz ruská vojna na Ukrajine. Skutočný a trvalý mier v Európe prináša len Európska únia,“ vyjadril sa europoslanec.  

Viac..  Martin Hojsík: Umelá inteligancia dokáže nielen pomôcť, ale vie byť aj veľmi zlým pánom

O mam

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices