Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union.-EP.

Ivan Štefanec: Slovenské regióny dostanú šancu na rozvoj vďaka Fondu obnovy a odolnosti

Košice budú v piatok 26. 5. 2023 hostiť významnú konferenciu európskeho formátu „Cesta k obnove“ organizovanú Európskou ľudovou stranou. Udalosť nadväzuje na konferencie v portugalskom Lisabone a chorvátskom Záhrebe. O nasmerovanie konferencie na Slovensko sa zaslúžil slovenský europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH). Jej cieľom je priblížiť možnosti Fondu obnovy a odolnosti európskym regiónom. Na podujatí nebudú chýbať podpredsedovia Európskej ľudovej strany, bývalí premiéri, zástupcovia štátu, ale aj samospráv z Česka, Poľska, Holandska, trnavský župan, košický a prešovský primátor, odborná verejnosť, či ďalší europoslanci. 

„Obyvatelia Európskej únie budú mať prospech z verejných investičných projektov financovaných z Fondu obnovy a odolnosti. Táto podpora je veľkou šancou aj pre slovenské regióny. Ide najmä o urýchlenie ekologického a digitálneho prechodu smerujúceho k lepšej budúcnosti budúcej generácie. Ruská bezprecedentná agresia voči Ukrajine nám ukázala, že musíme posilniť strategickú autonómiu EÚ znížením závislosti od ruských fosílnych palív posunom k udržateľným cieľom do roku 2030. Posilnenie odolnosti podporou digitálnej agendy bude chrániť naše pracovné miesta a konkurencieschopnosť inovácií na globálnej úrovni,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Ivan Štefanec: Spoločná obrana musí byť prioritou

O mam

Odporúčame pozrieť

elektrina

Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

Vďaka aktuálne prijatej reforme bude trh EÚ s elektrinou stabilnejší, dostupnejší a udržateľnejší. Opatrenia zahŕňajúce …

Consent choices