Roberta Metsola a Ľudovít Ódor. PHOTO: FB Zastúpenie EP na Slovensku

Ľ. Ódor: Témam v EÚ je potrebné venovať primeranú pozornosť

Zvyšovanie povedomia Slovákov o európskych záležitostiach, hoaxy a dezinformácie či podpora Ukrajiny boli hlavnými témami utorňajšieho rokovania predsedu vlády SR Ľudovíta Ódora a predsedníčky Európskeho parlamentu Roberty Metsolovej.

Na budúci rok sa uskutočnia voľby do Európskeho parlamentu, ktoré sú na Slovensku tradične poznačené nízkou účasťou. „Témy, ktoré sa riešia v Európskej únii, majú priamy vplyv aj na život nás Slovákov. Práve preto im musíme venovať primeranú pozornosť. Byť členom Európskej únie, eurozóny a schengenu nám prináša neopakovateľné možnosti a príležitosti, ako zlepšiť ekonomickú aj sociálnu situáciu na Slovensku. Je kľúčové, aby sme vedeli tieto témy lepšie komunikovať aj občanom,“ uviedol Ľudovít Ódor. Aj z tohto dôvodu s predsedníčkou Robertou Metsolovou hovorili o nástrojoch, ktoré by podporili záujem Slovákov zúčastniť sa na voľbách do Európskeho parlamentu vo väčšej miere.

Viac..  Európski ľudovci schválili politický manifest pre eurovoľby

V súvislosti s Ukrajinou sa zhodli, že je dôležité, aby krajiny vytrvali v podpore nášho východného suseda. Slovensko ani po zmene vlády v tomto smere nemení kurz a bude naďalej podporovať aj integračné ambície Ukrajiny tak, ako to robilo ešte pred ruskou agresiou.

O mam

Odporúčame pozrieť

Schengen

R. Metsola: Schengenský priestor nebude úplný, kým nebude zahŕňať aj Rumunsko

Schengenský priestor nebude úplný, kým nebude zahŕňať aj Rumunsko. Vyhlásila to v stredu predsedníčka Európskeho …

Consent choices