Reprofoto: FB MŠ.

Michal Šimečka: Zvádza sa obrovský súboj medzi EÚ, USA a Čínou

Dnes sme predstavili najkvalitnejší zelený program a tím v slovenskej politike. Pre kvalitu života ľudí na Slovensku je totiž úplne kľúčové, ako si poradíme s environmentálnymi a ekologickými krízami. Máloktorá téma ovplyvní našu budúcnosť tak, ako ich zvládnutie – a využitie príležitostí, ktoré sa spolu s nimi otvárajú

Zelené tému sú v jadre nášho DNA. Vznikli sme ako proeurópske, demokratické hnutie, ktoré kladie jasný dôraz na zelené témy, ľudské práva a spravodlivosť. Dnes už odborne a ľudsky pokrývame každú jednu oblasť dôležitú pre dôstojnú budúcnosť Slovenska. A zelené témy stále patria k našim základným pilierom.

Venujeme sa im v takej kvalite, akú neponúka ani jedna strana na Slovensku. Know-how ľudí, ktorí za týmto programom stoja, je unikátny aj v európskom meradle.

A dodám ešte jednu vec. Klimatická kríza, extrémne horúčavy, povodne, nebezpečné skládky,… to všetko sú výzvy, ktoré musíme zvládnuť, aby naše deti mohli žiť normálny, zdravý život. Ale netreba sa ich báť. Riešenia existujú. Stačí ich vedieť doťahovať do konca. A najmä – každá takáto výzva predstavuje obrovskú príležitosť.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Umelú inteligenciu je potrebné rámcovať, aby nám neprerástla cez hlavu

Ako podpredseda EP to vidím denne – dnes sa zvádza obrovský súboj medzi EÚ, USA a Čínou, kto sa stane lídrom zelenej transformácie. K dispozícii máme miliardové investície z európskych zdrojov. Ak ich správne využijeme, na Slovensku vznikne obrovské množstvo pracovných príležitostí, a spolu s životným prostredím dokážeme pomôcť aj našej ekonomike.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices