Breton
Komisár pre vnútorný trh Thierry Breton. PHOTO: © European Union.

T. Breton vyzval TikTok, aby urýchlene prijal nové digitálne pravidlá

Eurokomisár pre vnútorný trh Thierry Breton v stredu vyzval spoločnosť prevádzkujúcu čínsku aplikáciu TikTok, aby urýchlila prijatie nových noriem EÚ. TASR správu prevzala z agentúry AFP. Prísne pravidlá týkajúce sa transparentnosti, ochrany údajov, ochrany detí, dezinformácií a nenávistných prejavov vstúpia do platnosti v auguste.

V pondelok TikTok vykonal „záťažovú skúšku“ systémov vo svojom európskom ústredí v Dubline s cieľom zistiť, či sa platforma dokáže prispôsobiť Zákonu o digitálnych službách (DSA). Následne Breton telefonicky hovoril s generálnym riaditeľom čínskej spoločnosti Čou Šou-c‘ a vyzval ho, aby TikTok urýchlil splnenie povinností vyplývajúcich z DSA. Breton v júni rovnako apeloval na americkú platformu Twitter po vykonaní podobného záťažového testu, ktorého cieľom bolo preskúmať schopnosť sociálnej siete moderovať podozrivý obsah.

Celkovo 19 najväčších on-line platforiem vrátane technologických gigantov, akými sú Amazon, Apple, Google, Meta a Microsoft, musia do 25. augusta splniť súbor nových povinností vyplývajúcich zo Zákona o digitálnych službách. Tieto pravidlá poskytnú používateľom novú ochranu a podnikom právnu istotu na jednotnom trhu Európskej únie. Zákon o digitálnych službách je celosvetovo prvým regulačným súborom nástrojov svojho druhu.

Viac..  Martin Hojsík: Umelá inteligancia dokáže nielen pomôcť, ale vie byť aj veľmi zlým pánom

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Lexmann

Lexmann: Potrebujeme spoločný postup v oblasti hodnotenia rizík a pravidiel transparentnosti TikToku

Vyjadrenie europoslankyne za KDH Miriam Lexmann k začatiu konania Európskej komisie voči TikToku: „Bezpečnosť detí …

Consent choices