europska centralna banka
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

EIF umožní SZRB poskytnúť úvery pre slovenské malé a stredné podniky

Európsky investičný fond a Slovenská záručná a rozvojová banka podpísali dohodu o zárukektorá umožní poskytovanie nových úverov pre MSP na Slovensku vo výške viac ako 70 miliónov eur. Táto záruka EIF bola vystavená v rámci programu InvestEU, ktorého cieľom je v rokoch 2021 až 2027 aktivovať viac ako 372 miliárd eur v dodatočných investíciách.

Iniciatíva je významným krokom zameraným na podporu hospodárskej obnovy a strategických investícií na Slovensku. Záruky EIF umožnia SZRB vytvoriť nový zdroj dostupnejšieho financovania a zabezpečiť dostatočné finančné prostriedky pre slovenské malé a stredné podniky na zvýšenie ich konkurencieschopnosti a podporu zelených investícií. Spoločnosti budú môcť navýšiť svoj prevádzkový kapitál, obdržať dodatočnú likviditu alebo financovať prebiehajúce a nové investície, ako aj rozvojové plány.

Viac..  Ekonomické prínosy členstva v EÚ sú významné, vyčíslili analytici NBS

Záruka EIF je krytá z dvoch rôznych balíkov finančných prostriedkov programu InvestEU, z ktorých jeden je zameraný na konkurencieschopnosť malých a stredných podnikov a druhý na investície do udržateľnosti. Celkovo sa očakáva, že nové financovanie bude môcť využiť približne 450 slovenských MSP.

O mam

Odporúčame pozrieť

Robert Hajšel: Musíme zabrániť nekalým praktikám v bankách, aby ľudia boli schopní splácať pôžičky

Chcete byť v obraze? Prihláste sa na bezplatný odber spravodajstva z EÚ 👉 PRIHLÁSENIE. Poslanci …

Consent choices