stefanec
Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: redakcia/red.

I. Štefanec: Slovensko si zaslúži pomoc EÚ rovnako ako iné štáty postihnuté prírodnými katastrofami

Poslanci Európskej ľudovej strany postupne posúdia využívanie finančných prostriedkov z kohézneho fondu Európskej únie na pomoc krajinám postihnutých prírodnými katastrofami. V dňoch 26. a 27. októbra 2023 navštívia Chorvátsko a Slovinsko. V priebehu nasledujúceho polroka taktiež Rumunsko, Bulharsko, Poľsko, Španielsko a Portugalsko.

S novou snahou aktivovať európske zdroje pre východné Slovensko po zemetrasení, prišiel europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH), ktorý oficiálnym listom vyzval predsedníčku Európskej komisie Ursulu von der Leyen na pomoc pre ľudí na východe. K jeho listu sa pripojilo aj ďalších desať slovenských europoslancov.

Solidarita po prírodných katastrofách medzi členskými štátmi Európskej únie, ale aj medzi samotnou Európskou úniou a konkrétnym členským štátom, ktorého obyvatelia sa ocitli v núdzi, naozaj funguje. Vzhľadom na to, že Slovensko zasiahlo najhoršie zemetrasenie za posledných 93 rokov, chceme aktivovať aj v slovenskom prípade európske zdroje, tak ako tomu bolo aj v krajinách, ktoré poslanci mojej domovskej Európskej ľudovej strany od októbra do apríla navštívia,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Europoslanci schválili reformy pre udržateľnejší a odolnejší trh EÚ s plynom

O mam

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Energetická náročnosť bývania sa musí zmenšiť, budúcnosť je fotovoltika

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Energetická …

Consent choices