EK zvýši maximálnu sumu investičnej pomoci pre región Západné Slovensko o 10 %

Schválená zmena mapy regionálnej pomoci Slovenska Európskou komisiou (EK) umožní poskytnúť vyššie maximálne sumy pomoci na podporu investícií. Ide o 10-percentné zvýšenie v regióne Západné Slovensko, rovnako ako osobitne v okresoch Prievidza a Partizánske. Informoval o tom vo štvrtok Protimonopolný úrad (PMÚ) SR.

Maximálne sumy pomoci sa zvýšia zo 40 % na 50 % oprávnených investičných nákladov v okresoch Partizánske a Prievidza a z 30 % na 40 % oprávnených investičných nákladov v ostatných okresoch regióna Západné Slovensko. „Vyššie maximálne sumy pomoci na podporu investícií budú v regióne Západné Slovensko umožnené pre pokles jeho hrubého domáceho produktu na obyvateľa v rokoch 2019 – 2021 v porovnaní s obdobím rokov 2016 – 2018,“ uviedol PMÚ.

EK ešte v októbri oznámila, že v rámci pravidiel EÚ o štátnej pomoci a v rámci usmernení o regionálnej pomoci schválila zmenu mapy Slovenska na poskytovanie regionálnej pomoci do 31. decembra 2027. Upravená mapa bude v platnosti od 1. januára budúceho roku.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

obrana

Európska komisia chce viac súkromných investícií v obrannom priemysle

Európska komisia (EK) chce posilniť obranný priemysel v Európe a prilákať do odvetvia viac súkromných …

Consent choices