Výstavba električkovej trate v Petržalke. PHOTO: TASR

Bratislava získala ďalších 73 miliónov eur z Kohézneho fondu, pôjdu na električkovú trať

Komisia schválila podporu v rámci politiky súdržnosti vo výške viac ako 73 miliónov eur z programového obdobia 2014 – 2020 na postavenie druhej časti električkovej trate Šafárikovo námestie-Janíkov dvor. 

Investícia je súčasťou celkového cieľa zlepšiť verejnú dopravu v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Linka spojí južnú časť Petržalky s bratislavským Starým Mestom. Bude viesť z Bosákovej ulice na Janíkov dvor v rozsahu 3,8 km. Nová električková trať nadväzuje na už vybudovaný prvý úsek medzi Šafárikovým námestím a Bosákovou ulicou.

Nová časť trate bude súčasťou integrovaného systému ekologickej verejnej dopravy, čo zníži jej negatívne vplyvy na životné prostredie, akými sú hluk a znečistenie ovzdušia. Povzbudenie ľudí k uprednostneniu električky pred autami a autobusmi pomôže ešte väčšmi znižovať opotrebovanie ciest a dopravnú preťaženosť. Ďalšie informácie o projektoch financovaných EÚ na Slovensku nájdete na webovej stránke Kohesio a na Platforme otvorených údajov pre oblasť súdržnosti.

Viac..  Metsolová na poslednom zasadnutí europarlamentu vyzdvihla viacero úspechov

O mam

Odporúčame pozrieť

EU vlajky

30 rokov Kohézneho fondu: 179 miliárd na konvergenciu a udržateľný rozvoj

Tretieho apríla oslavuje EÚ 30. výročie existencie Kohézneho fondu. V uplynulých 30 rokoch sa z Kohézneho …

Consent choices