Ľudovít Ódor povedie kandidátku PS do eurovolieb. PHOTO: FB M. Šimečka

Kandidátku PS povedie do eurovolieb Ľudovít Ódor

Kandidátnu listinu Progresívneho Slovenska (PS) do tohtoročných eurovolieb povedie expremiér Ľudovít Ódor. Informoval o tom líder hnutia Michal Šimečka na stredajšej tlačovej konferencii.

„Neplánoval som tu byť, no v zásade sa mi ťažko pozerá z domu na to, ako táto vláda unáša celé Slovensko absolútne nesprávnym smerom,“ skonštatoval bývalý predseda vlády. Po eurovoľbách sa rozhodne, či do hnutia vstúpi. V kampani bude podľa jeho slov potrebné vysvetľovať ľuďom dôležitosť nášho členstva v Európskej únii (EÚ). „Pre mňa je úplne kľúčové sfunkčniť rozhodovacie mechanizmy v EÚ, hovoriť viac o tom, ako rozširovať EÚ, ako dávať priestor pre všetky prodemokratické sily a ako urobiť eurozónu odolnejšou,“ poznamenal.

Šimečka si váži, že Ódor jeho ponuku prijal a stal sa súčasťou zápasu o budúcnosť Slovenska. Ďalšie mená kandidátky do eurovolieb plánuje oznámiť neskôr, na samostatnej tlačovej konferencii. „V tejto chvíli môžem potvrdiť, že jej súčasťou a na popredných miesto budú aj naši súčasní europoslanci, teda Martin Hojsík a Michal Wiezik,“ dodal Šimečka. Ódor sa stane tiež súčasťou širšieho a dlhodobého politického projektu PS. Bude pôsobiť ako predseda správnej rady progresívneho inštitútu, kde sa bude podieľať na tvorbe programu PS.

Viac..  EÚ a Nórsko sa dohodli na partnerstve v oblasti surovín a batérií

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Jozef Mihál: Vo voľbách do Európskeho parlamentu ma nájdete ako nezávislého na kandidátke Demokratov

„Vo voľbách do Európskeho parlamentu v sobotu 8. júna 2024 ma nájdete ako nezávislého na …

Consent choices