Šípkový lekvár, ilu. ZDROJ: aihub

Komisia schválila nové zemepisné označenie pre lekvár zo Slovenska

Európska komisia schválila zaradenie nového výrobku do registra systémov kvality poľnohospodárskych výrobkov a potravín: „Spišský šípkový lekvár“ zo Slovenska ako chránené označenie pôvodu (CHOP).

„Spišský šípkový lekvár“ je džem vyrobený z čerstvo nazbieraných šípok, ktorý sa vyznačuje jednotnou konzistenciou bez hrudiek a bez zvyškov šupiek a okvetia. Šupky tvoria súčasť konečného výrobku a zvyšujú jeho výživovú hodnotu, pretože obsahujú najvyššiu koncentráciu vitamínov. Hotový výrobok obsahuje len šípky, žiadne iné ovocie, bez pridania konzervantov a zahusťovadiel. Toto nové označenie sa pridáva k 3 665 chráneným názvom uvedeným v registri zemepisných označení Únie eAmbrosia. Ďalšie informácie sú k dispozícii na stránkach venovaných politike kvality.

Viac..  Komisia navrhuje akt EÚ o vesmíre s cieľom podporiť prístup na trh a posilniť bezpečnosť kozmického priestoru

O mam

Odporúčame pozrieť

vino

EK víta dohodu o posilnení ochrany vysokokvalitných potravinových výrobkov a nápojov

Európska komisia víta politickú dohodu o preskúmaní a posilnení systému zemepisných označení vína, liehovín a …

Consent choices