NRSR
Zdroj: Reprofoto/noviny.sk

Mimoriadnu schôdzu parlamentu prerušili. Danko dal vykázať opozičných poslancov, ktorí blokovali rečnícky pult

BRATISLAVA / Mimoriadnu parlamentnú schôdzu sa síce v utorok podarilo otvoriť, no nakoniec ju Andrej Danko prerušil do stredy rána, a tak sa opätovne stalo aj teraz. Opäť by sa mali stretnúť vo štvrtok ráno. Beblavý, Poliačik Mihál a ďalší poslanci PS/SPOLU totiž neprestali blokovať rečnícky pult. Poslanci Národnej rady SR by na tejto schôdzi mali rokovať o zavedení trinásteho dôchodku pre všetkých penzistov, zvýšení rodinných prídavkov o sto percent, zrušení diaľničných známok pre autá do 3,5 tony a o situácii okolo Istanbulského dohovoru. O uvedených zákonoch budú rozhodovať v skrátenom legislatívnom konaní.

Poslanci NR SR za strany Progresívne Slovensko (PS), Spolu – občianska demokracia,  Za ľudí, OĽaNO, SaS, SME Rodina nepodporili otvorenie mimoriadnej 58. schôdze parlamentu, ktorá sa začala o 13:00 hodine. Predseda tretej vládnej strany Most-Híd Béla Bugár taktiež v reakcii na požiadavku predsedu NR SR Danka, aby na schôdzi rokovali aj o Istanbulskom dohovore a zrušení diaľničných známok, uviedol, že strana nepodporí program takejto schôdze. „Jednak sme v kampani a desať dní pred voľbami si nemyslíme, že by sme mali takto ukázať, že kampaňujeme v Národnej rade SR, a nie vonku medzi občanmi,“ vyjadril sa Bugár. Napriek tomu, že Most-Híd bol proti tejto schôdzi ich člen Eduard Adamčík hlasoval „za“ otvorenie.

Viac..  MS SR odmieta kritiku Európskej komisie, na pozastavenie plánu obnovy nevidí dôvody

Naopak, istú podporu mali od strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Zámer Smeru-SD zvolať mimoriadnu schôdzu kritizovali viacerí opoziční politici.

Včera Andrej Danko prerušil schôdzu, pretože opoziční poslanci z PS/Spolu stáli pri rečníckom pulte v parlamente s tortou, ktorá mala ilustrovať svadbu medzi Smerom a ĽSNS. Danko im tak dal do 13:25 čas, aby odišli. Nakoniec ich vyzval, aby odišli a na 13.45 vyhlásil poslanecké grémium. Danko nakoniec rozhodol, že mimoriadnu schôdzu prerušuje do stredy 9.00 hodiny ráno. 

Keďže poslanci opäť nepočúvli výzvu Danka, aby opustili sálu, mimoriadnu schôdzu prerušili do štvrtka 9:00 ráno. 

Opozičným poslancom dal už druhú neospravedlnenú účasť na schôdzi.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk 

O dac

Odporúčame pozrieť

Komentár Jozefa Mihála: Sporitelia v druhom pilieri, držte sa!

Vždy keď začal Fico a jeho ministri meniť druhý dôchodkový pilier, dopadlo to katastrofálne. Posledná …

Consent choices