Ann Mettlerová sa pýši novou funkciou: V Bruseli nie je žiadne ucho

Ann Mettlerová. PHOTO: Flickr.
Ann Mettlerová. PHOTO: Flickr.

Európske centrum pre politickú stratégiu pozná meno svojho nového nástupcu. Do jeho vedenia si zasadne Švédka Ann Mettlerová, ktorú do funkcie menoval predseda Komisie Jean-Claude Juncker. Jej bohaté skúsenosti by mohli vraj prispieť k zlepšeniu  vzťahov medzi Komisiou a rozhodovacími právomocami a posilniť spoločnosť ako celok.

Spoluzakladateľka think-tanku Lisbon Council žila a pracovala v Grécku, USA, Švajčiarku a Belgicku. Vyštudovala politológiu a disponuje tiež vedomosťami z európskeho práva a ekonómie. Na ceste za vzdelaním pokračovala štúdiom na  Univerzite v Novom Mexiku a nemeckom Bonne, kde skončila s vyznamenaním.

Mettlerová pracovala ako riaditeľka pre Európu na Svetovom ekonomickom fóre a tiež stála v popredí Výboru pre vládne záležitosti amerického Senátu. V Komisii však nie je žiadnym nováčikom, kde sa venovala zahraničnej politike.

Viac..  D. Šuica: Presadzovanie práv detí - prísľub ochrany, rešpektu a posilnenia postavenia

Európske centrum pre politickú stratégiu je vylepšenou verziou bývalého predsedníctva európskych politických poradcov. Spolupráca zamestnancov prebieha v šesťčlenných tímoch, ktoré sa zaoberajú riešením problémov jednotlivých odvetví. Mettlerovej pravou rukou by mali byť hlavne odborníci v oblasti ekonomiky, sociálnych vecí, zahraničných vecí, otázke udržateľného rozvoja a komunikácie.

O ruz

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices