Putin má problémy s chrbtom, lieči ho rakúsky ortopéd

putin
Vladimír Putin, ruský prezident. PHOTO: Flickr.

MOSKVA, VIEDEŇ – Ruský prezident Vladimir Putin, ktorého dlhšia neprítomnosť na verejnosti už vyvolala rad špekulácií aj žartovných poznámok. Údajne trpí bolesťami chrbta. Napísal to v nedeľu rakúsky denník Kurier, podľa ktorého sa na šéfa Kremľa prišiel pozrieť viedenský ortopéd.

Kuriér na svojom webe tvrdí, že sa v nedeľu z nemenovaných zdrojov dozvedel, že ruský prezident má problémy s chrbtom. Pomôcť sa mu snaží rakúsky lekár, ktorý kvôli tomu odletel do Moskvy.

Prevrat v Kremli

Ruský prezident sa na verejnosti neukázal od 5. marca. Jeho „zmiznutie“ sprevádza vlna špekulácií o tom, čo s ním je. Podľa niektorých trpí rakovinou, podľa iných je po mŕtvici, ďalší si myslia, že už nie je medzi živými.

Objavili sa aj názory, že v Kremli možno došlo k prevratu a Putin sedí v cele. Zaujímavá je aj verzia, ktorá hovorí o tom, že sa prezidentovi narodila vo Švajčiarku dcéra.

Stretnutie s prezidentom

Podľa informácii televízie Dožď Putin odpočíva v svojej rezidencii na Valdaji v Novgorodskej oblasti severozápadne od Moskvy. Lieči si vraj chrípku. Kremeľ pritom potvrdil, že v pondelok čaká prezidenta stretnutie s kyrgyzským prezidentom Almazbekom Atambajevom v Petrohrade.

Viac..  Ivan Štefanec: V Bratislave dnes zaznelo tisíc mien obetí komunizmu

Aj toto stretnutie ale vyvoláva podľa ruských blogerov otázniky. Pokusy novinárov akreditovať sa sú podľa blogera Rustěma Adagamova neúspešné. Putinov hovorca Dmitrij Peskov správy o zastavení akreditácie potvrdil, povedal ale, že kto sa stihol registrovať, bude mať na rusko-kyrgyzský summit prístup.

Únava žurnalistov

Na dotaz rozhlasovej stanice Echo Moskvy ohľadom Putinovho pracovného programu Peskov odpovedal: „Stretnutia nezrušil, nie vždy sú ale verejné.“ Doterajšie fámy poprel a označil ich za dôsledok jarnej únavy žurnalistov. „Bez komentára. Táto téma skončila,“ povedal podľa agentúry Interfax Peskov k ďalším špekuláciám ohľadom zdravia šesťdesiatdvaročného Putina.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Európska zdravotná únia je lepšie pripravená na boj proti ohrozeniam zdravia

Podľa nedávnych prieskumov Eurobarometra[1] patrí zdravie medzi hlavné priority európskych občanov. Dve nové správy, ktoré boli …

Consent choices