grécki politici
Predstavitelia gréckej Vlády spoločne s eurokomisármi pri preberaní predsedníctva. PHOTO: Credit © European Union, 2014

Grécki politici sa pomaly učia šetriť, na predsedníctvo vyčlenili rozpočet 50 miliónov EUR

grécki politici
Predstavitelia gréckej vlády spoločne s eurokomisármi pri preberaní predsedníctva. PHOTO: Credit © European Union, 2014

Aspoň ich politici sa pomaly učia šetriť. Na predsedníctvo vyčlenili rozpočet 50 miliónov eur, čo je jeden z najnižších (hoci od Dánov s ich 35 miliónovým rozpočtom sa majú ešte čo učiť). Úradníci sa tak budú musieť aspoň na pol roka na svojich kaviárových misiách trocha uskromniť. Pre zaujímavosť, slovenský rozpočet na naše predsedníctvo bude oznámený až v auguste tohto roku, dosiaľ sa hovorilo o sume 50 – 80 miliónov eur. Príjme naša vláda grécku výzvu v šetrení?

Španielsko dosiahlo európsky rekord v nezamestnanosti mladých s úrovňou 57,7%. Takéto správy po rokoch už moc nevzrušujú, preto španielsky bulvár vďačne prijal zistenia o zapletení princeznej Crisitiny do podvodov s daňami a prania peňazí. Nepríjemnosti dostihli aj bývalého rumunského premiéra. Za prijatie úplatku dostal štyri roky väzenia.

Portugalci dostali od Európanov kopec peňazí na udržanie svojej neefektívnej ekonomiky v chode, no aj tak frflú. Počas návštevy európskych špičiek sa miestni politici posťažovali, že veritelia vôbec nie sú „flexibilní“ a neberú do úvahy „miestne špecifiká“. Tak pardón, nabudúce sa už posnažíme!

Viac..  Vladimír Bilčík: Nielen Rusi sa snažia ukryť svoje majetky, musíme mať pravidlá na ich habanie

Nemeckí spotrebitelia doplácajú na obnoviteľné zdroje v krajine 20 miliárd eur ročne. S takými nákladmi musí byť nemecký vzduch čistejší ako v ríši elfov, poviete si. Ale chyba lávky, produkcia elektriny z uhlia je v Nemecku najvyššia od roku 1990. Kde urobili zelení centrálni plánovači chybu?

Komentár pripravil Martin Vlachynský, INESS.

O red

Odporúčame pozrieť

Vladimír Bilčík: Rusku sme na poslednej plenárnej schôdzi pred eurovoľbami vyslali jasný signál

Poslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu • Dôveryhodné obvinenia, že niektorí …

Consent choices