Rušný týždeň v Bruseli patrí stále Ukrajine

Parlament Brusel
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Témou číslo jeden ostáva v Bruseli i naďalej kríza na Ukrajine. Poslanci sa chcú na schôdzach venovať najmä krokom, ktoré chce Únia podniknúť voči Rusom. Správaním „veľkého brata“ sa by sa mal bližšie zaoberať Výbor pre ľudské práva so snahou o diplomatické riešenie konfliktu. Verejnej debaty sa pravdepodobne zúčastnia aj aktivisti na Kryme.

Na programe Európskej rady je tiež banková únia. Michal Barnier, komisár pre vnútorný trh, bude diskutovať o jednotnom mechanizme na riešenie krízových situácií. Za okrúhly stôl zasadne Hospodársky a menový výbor, ktorý sa pokúsi dokončiť vývoj európskej menovej únie.

Už po 27-my krát si podajú ruky zástupcovia Európskej únie a najvyšší predstavitelia z Afriky, Karibiku a Pacifiku. Na konferencii v Štrasburgu sa bude okrem boji s terorizmom cez internet hovoriť aj o prevencii HIV a AIDS na čiernom kontinente.

Viac..  Slovenskí europoslanci žiadajú SZĽH, aby hráči z KHL nehrali v reprezentácii

Činiť sa bude tento týždeň i Výbor pre zamestnanosť, ktorý chce pomôcť miliónom Európanov cestujúcim za prácou do zahraničia. Podľa novej smernice si dočasní pracovníci prídu na svoje najmä v otázke zlepšenia ich práv a postavenia. V závere prehľadu sa dozviete, či med v obchodoch skutočne pochádza od včiel.

Viac sa dozviete v priloženom videu.

O ruz

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices