Junckerov investičný plán, utečenci, MDŽ. Čo sa bude v Parlemante diať tento týždeň?

parlament
Európsky parlament. PHOTO: Flickr.

Parlament tento týždeň poctí svojou návštevou slovenský prezident Andrej Kiska. Jednou z hlavných tém bude Junckerov 315-miliardový investičný plán zameraný na podporu rastu a zamestnanosti. Poslanci ho budú preberať spoločne s viacerými odborníkmi. Zahraničný výbor sa chystá rokovať s Pierrom Krähenbühlom, šéfom agentúry OSN pre palestínskych utečencov o situácii utečencov na Blízkom východe. EP sa okrem toho bude pripravovať na nadchádzajúce plenárne zasadnutie i na Medzinárodný deň žien.

Výbor pre hospodárske a menové veci (ECON) a rozpočtový výbor (BUDG) zorganizovali na pondelkové popoludnie verejné vypočutie o Junckerovom investičnom pláne. Na debatu boli pozvaní viacerí odborníci.

V ten istý deň príde na pôdu Parlamentu Pierre Krähenbühl generálny komisár agentúry OSN pre palestínskych utečencov UNRWA. S členmi zahraničného (AFET) výboru bude rokovať o situácii utečencov na Blízkom východe a o financovaní jeho agentúry.

Tento týždeň sa bude niesť i v znamení Medzinárodného dňa žien. Výbor pre práva žien (FEMM) sa bude na svojej štvrtkovej schôdzi venovať otázke vzdelania ako prostriedku na emancipáciu žien. Na schôdzu boli pozvaní i viacerí poslanci z národných parlamentov. Deň predtým sa v Parlamente uskutoční seminár pre novinárov na tú istú tému. Prítomní budú nielen europoslanci ale i odborníci z viacerých oblastí.

Viac..  Prezident Európskej rady pre inovácie sa stretol s inovačnou špičkou Slovenska

Rozvojový výbor (DEVE) organizuje v pondelok workshop na tému daňových únikov v rozvojových krajinách.

Parlamentný útvar pre zhodnotenie vedeckých a technologických možností (STOA) si na stredu pozval expertov, s ktorými bude diskutovať o monitorovaní a testovaní eboly a o tom, ako proti nej očkovať.

V stredu príde na návštevu Parlamentu náš prezident Andrej Kiska. Deň predtým sem zavíta hlava Talianska Sergio Mattarella.

O ram

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices