Federica Moreghini schvaľuje ďalšiu finančnú pomoc vo výške desiatok miliónov pre Strednú Afriku. Krajina podľa nej potrebuje zregenerovať ekonomiku a sociálny systém. PHOTO © European Union 2015

EÚ vyčlenila ďalšie milióny pre Afriku. Celková suma sa vyšplhala na 400 mil. eur!

EÚ zvyšuje svoju doterajšiu finančnú pomoc pre Strednú Afriku. Dôvodom je zotavenie krajiny konfliktoch, v ktorých sa krajina zmietala. 

V Bruseli sa konala konferencia, na ktorej sa europoslanci dohodli na ďalšej finančnej pomoci pre Stredoafrickú republiku.  „Po rokoch konfliktu si občania Stredoafrickej republiky zaslúžia prítomnosť a prísľub budúceho mieru. Od začiatku krízy bola EÚ po ich boku. Finančne sme dopomáhali krajine k zotaveniu, stabilite a k rozvoju. Nedávno sa otvoril proces smerujúci k národnému zmiereniu. Z dnešnej konferencie potvrdzujeme náš záväzok, spoločne s našimi medzinárodnými partnermi, podporovať ich na ich ceste k zotaveniu a mieru, „ vyjadrila sa šéfka európskej diplomacie Federica Mogherini.

„Žijeme v nepokojnej dobe, keď nová kríza môže zasiahnúť kedykoľvek a kdekoľvek. Naša pozornosť je súčasť celkovej pomoci, ktorú ľudia v kríze potrebujú. Stredná Afrika aj naďalej potrebujú našu pomoc, aby prežili, a znovu vybudovali svoje životy,“ dodal komisár Stylianides.

Viac..  Európska komisia upozorňuje na riziko hladomoru v Pásme Gazy

Stredoafrická republika je v zovretí krízy od roku 2013, potrebuje akútne obnoviť hospodárske a sociálne štruktúry. Únia mobilizovala v rokoch 2013 – 2014 už 377 mil. eur. Ďalších 74 mil. eur sa k tejto sume pripíše nasledujúci rok.

O bed

Odporúčame pozrieť

Únia podpísala balík finančnej pomoci pre Ukrajinu vo výške päť miliárd eur

Európska únia podpísala memorandum o poskytnutí balíka finančnej pomoci Ukrajine vo výške päť miliárd eur. …

Consent choices