europsky parlament
Plenárne zasadnutie poslancov Európskeho parlamentu. PHOTO: © European Union- EP.

Europoslanci sa snažia zabrániť hospodárskym šokom po brexite

ŠTRASBURG / Európsky parlament po krátkej zimnej prestávke opäť zasadá, aby sa venoval kľúčovým témam roku 2018. Tento rok si dal ako predsavzatie boj proti falošným správam v médiách, ochranu detí v cezhraničných rodinných sporoch a rokuje aj o tom, ako by sme mohli menej míňať elektrickú energiu.

Vzhľadom na to, že od nového roka prebrali predsedníctvo v Rade Európy Bulhari, predstavili na prvom zasadnutí parlamentu svoje plány na najbližších šesť mesiacov. Zamerať sa chcú na mladých ľudí, chcú im umožniť lepšie študovať v zahraničí, ale aj na celoeurópskej úrovni.

Počas ich predsedníctva sa zavŕši Energetická únia Maroša Šefčoviča, pretože legislatívne už bude všetko dotiahnuté do konca. Súvisí s tým aj balík predpisov o takzvanej čistej energii. Europoslanci požadujú záväzné zníženie spotreby energie do roku 2030 na úrovni 40 %.

Viac..  Marcový súbor prípadov nesplnenia povinnosti: kľúčové rozhodnutia

Klasickou a prenášanou témou z roku 2017 je brexit. Stále riešia to, aby sa po odchode z Británie vedeli jednotlivé krajiny vysporiadať s prípadným hospodárskym šokom. 

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices