facebook
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg príde do Bruselu. Mal by objasniť škandál s únikom údajov

Predseda EP Antonio Tajani: Mark Zuckerberg prijal pozvanie Európskeho parlamentu a príde do Bruselu

„Konferencia predsedov politických skupín EP odsúhlasila, že Mark Zuckerberg by mal prísť na stretnutie so zástupcami Európskeho parlamentu vyjasniť otázky, ktoré sa týkajú používania osobných údajov.

Zakladateľ a šéf Facebooku prijal toto pozvanie a bude v Bruseli v čo najkratšom čase, možno už na budúci týždeň, aby sa stretol s lídrami politických skupín a predsedom a spravodajcom Výboru pre občianske práva, spravodlivosť a vnútorné veci.

Naši občania si zaslúžia detailné vysvetlenie. Vítam rozhodnutie Marka Zuckerberga prísť osobne medzi predstaviteľov 500 miliónov Európanov. Je to krok správnym smerom k znovunastoleniu dôvery.

Konferencia predsedov sa tiež rozhodla zorganizovať híring s Facebookom a ďalšími zainteresovanými. Cieľom je umožniť  členom príslušných výborov uskutočniť hĺbkovú analýzu všetkých aspektov, ktoré sa týkajú ochrany osobných údajov. Osobitný dôraz bude kladený na možný dopad na volebné procesy v Európe.

Prioritou Európskeho parlamentu je zaistiť fungovanie digitálneho trhu a vysokou úrovňou ochrany osobných údajov, efektívnymi pravidlami copyrightu a ochranou práv spotrebiteľov. Internetové giganty musia niesť zodpovednosť za to, čo publikujú, vrátane zjavne falošných správ a ilegálneho obsahu. Slobodu musí sprevádzať aj zodpovednosť. „

Správa je publikovaná v originálnom znení, bez redakčných úprav.

Viac..  Robert Hajšel: Ak chceme znižovať emisie skleníkových plynov, musíme dekarbonizovať priemysel

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices