Ryanair
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Štrajk personálu Ryanair sa dotkne aj bratislavského letiska. Rušia lety

BRATISLAVA / Letecká spoločnosť Ryanair v piatok zruší niekoľko letov z letiska M.R.Štefánika. Letové obmedzenie sa bude týkať destinácii Belgicko a Holandsko. Zamestnanci totiž opäť pokračujú v štrajku.

Štrajk palubného personálu spoločnosti Ryanair by sa podľa informácii samotnej spoločnosti mal dotknúť aj letov z Bratislavy. Konkrétne ide o dva lety, a to do belgického Bruselu a do Eindhovenu v Holandsku. Letecká spoločnosť ešte v utorok zrušila 190 letov plánovaných na piatok 28. septembra. Personál štrajkuje v Belgicku, Holandsku, Nemecku, Portugalsku, Španielsku a Taliansku.

Ryanair vyhlásil, že podstatnú väčšinu z 2 400 piatkových letov štrajk nenaruší a dotkne sa iba 35 tisíc zo 450 tisíc cestujúcich. Celkovo príde k zrušeniu 250 letov v Európe, informovalo o tom BBC.

„V súčasnosti sú všetky lety leteckej spoločnosti Ryanair z Bratislavy a do nej naplánované 28. septembra riadne včas podľa letového poriadku, žiadny let nebol z Bratislavy doposiaľ z dôvodu štrajku zrušený,“ povedala pre teraz.sk hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Ryanair ale informoval cestujúcich liniek z Bratislavy do Bruselu – Charleroi a do Eindhovenu v Holandsku o bezplatnej možnosti prerezervovať si piatkové lety na iný deň. „I tieto lety sú však stále naplánované včas podľa letového poriadku,“ pokračovala Ševčíková.

Viac..  Komisia uverejňuje správu o stave Schengenu s prioritami na nasledujúci rok

Spoločnosť považuje štrajk za zbytočný, pretože podľa oficiálnej správy urobil v posledných týždňoch výrazný pokrok v rokovaniach s odbormi, ktoré zahŕňajú aj pracovné zmluvy s pilotmi a palubným personálom v Írsku, Nemecku, Spojenom kráľovstve a v Taliansku. Štrajky pilotov a personálu Ryanairu sa konali aj počas leta, pričom si vyžiadali zrušenie stoviek letov.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices