stefanec
PHOTO: IŠ.

Ivan Štefanec: Náš 17. november prispel k zjednoteniu Európy

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) si spolu s bývalým predsedom KDH Alojzom Hlinom a podpredsedom KDH Tomášom Merašickým uctili 31. výročie Novembra 1989 a obete totalitných režimov. Na bratislavskom namestí Slovenského národného povstania symbolicky zapálili sviečky pri pamätníku Nežnej revolúcie. Podľa Štefanca je dnešný deň významný nielen pre Slovákov a Čechov, ale aj pre celú Európu.
„Nežná revolúcia bola vyvrcholením boja generácií za slobodu a demokraciu. Občania v nej masovo nielen odmietli totalitný režim, ale aj otvorene zaznela požiadavka návratu do Európy. Tá bola naplnená našim vstupom do Európskej únie v roku 2004. Aj vďaka Novembru mohol začať proces mierového zjednocovania nášho kontinentu, preto sme si jeho 30 výročie pripomenuli minulý rok aj v Európskom parlamente. Touto sviečkou si chceme pripomenúť všetky obete komunizmu a ďalších totalitných režimov a uctiť hrdinov, ktorí proti nim bojovali,“ uviedol Štefanec.
„November sme si pripomínali v dobrých aj zlých časoch, pripomíname si ho dnes a budeme si ho pripomínať vždy. Je symbolom našej národej odvahy a hrdosti,“ doplnil Alojz Hlina.
„Mrzí ma, že extrémisti a bývalí komunisti zneužívajú tento sviatok a v súčasnej situácii polarizujú spoločosť a burcujú ľudí do ulíc,“ uzavrel Tomáš Merašický.
Viac..  Europoslanci aktualizovali pravidlá o vodičských preukazoch na zvýšenie bezpečnosti

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices