Ilustračný záber, vakcína. PHOTO: ©European Union 2020

Ivan Štefanec: Vakcinačné preukazy sú cestou k normálnemu životu

Európska komisia dnes predstavila návrh na zavedenie jednotných vakcinačných preukazov, ktoré umožnia obnovenie slobody pohybu po Európskej únii. Myšlienku podporuje aj europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH).
„Obnovenie slobody pohybu občanov je pre zvládnutie ekonomických následkov krízy nevyhnutné. Nejde len o turizmus, ale aj migráciu pracovníkov, či plynulosť zásobovania. Máme len tri možnosti: úplné uzatvorenie hraníc, neustále testovanie, alebo vakcinačné preukazy. Z nich sa javí preukaz ako najbezpečnejšia a najlacnejšia. Aby sme sa vyhli komplikáciám, preukaz musí platiť len pre vakcíny riadne registrované v Európskej liekovej agentúre a musí mať v celej Európskej únii jednotnú formu. Ďalšou úlohou Európskej komisie, súkromného sektora a vlád je zabezpečiť čo najrýchlejšiu distribúciu vakcín pre čo najväčší počet obyvateľov,“ vyjadril sa europoslanec.
Viac..  Vladimír Bilčík: Prechovávam úctu k právu na život, a rovnako k právu žien na slobodné rozhodnutie o svojom tele

O mam

Odporúčame pozrieť

cestovanie

DiscoverEU: Mladí Európania sa môžu opäť hlásiť o preukazy na cestovanie zadarmo

Európska komisia (EK) v utorok spustila posledné kolo podávania prihlášok v rámci iniciatívy DiscoverEU. Skončí …

Consent choices