simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2021

M. Šimečka vyzýva premiéra Hegera, aby sa dištancoval od cesty Igora Matoviča do Moskvy

Europoslanec a podpr

edseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka vyzýva premiéra Eduarda Hegera, aby sa dištancoval od cesty Igora Matoviča do Moskvy počas dramatickej situácie na východných hraniciach Ukrajiny, kde sa sústreďujú ruské vojská.

„Je krajne nezodpovedné, aby člen vlády SR odletel rokovať do Moskvy bez mandátu vlády, v mimoriadne napätej geopolitickej situácii, keď Putinov režim presúva čoraz väčšie armádne jednotky na hranice s Ukrajinou a vyhrocuje tým aj vzťahy s EÚ a NATO. Premiér Eduard Heger musí konať a verejne sa dištancovať od zahraničnopolitických avantúr ministra financií Matoviča. Ten svojou cestou dáva zbytočné tromfy do rúk ruskej propagandy, namiesto toho, aby podporil našu susednú krajinu, ktorej Rusko už niekoľko rokov anektuje časť územia,“ vyhlásil Šimečka, ktorý je v Európskom parlamente aj členom delegácie pre vzťahy s Ukrajinou.

Podľa Šimečku by sa premiér Heger mal pripojiť k európskym politikom, ktorí v týchto dňoch verejne vyjadrujú podporu ukrajinskej vláde a verejnosti. „Premiér Heger by mal ešte dnes zavolať ukrajinskému premiérovi Denysovi Shmyhalovi, a vyjadriť mu plnú podporu zvrchovanosti a územnej celistvosti Ukrajiny. Mal by mu tiež diplomaticky vysvetliť, že nepremyslené kroky Igora Matoviča nijako nespochybňujú oficiálnu pozíciu Slovenska a našu solidaritu s Ukrajinou,“ uzavrel podpredseda progresívcov Šimečka.

Viac..  M. Draghi: EÚ potrebuje radikálne reformy

O mam

Odporúčame pozrieť

Kandidátku PS v európskych voľbách posilní Veronika Cifrová Ostrihoňová a Ľubica Karvašová

Progresívne Slovensko vo voľbách do Európskeho parlamentu posilní Veronika Cifrová Ostrihoňová aj Ľubica Karvašová, kandidovať nebude …

Consent choices