migranti
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Európska komisia schválila 560 miliónov eur na pomoc utečencom v Turecku

Európska komisia (EK) schválila dve opatrenia, ktorých cieľom je podporiť vzdelávanie migrantov v Turecku a riešenie problému migrácie na území tejto krajiny. V rámci týchto opatrení Európska únia (EÚ) Turecku poskytne celkovo 560 miliónov eur. Na podporu vzdelávania migrantov v Turecku únia vynaloží 530 miliónov eur. Na riešenie migrácie, napríklad na zlepšenie podmienok v centrách pre migrantov, EÚ poskytne 30 miliónov eur. EK o tom informovala v utorok na svojej webstránke.

„Tieto nové financie pre utečencov v Turecku ukazujú, že Európska únia naďalej plní svoje záväzky. Financie umožnia, že státisíce detí migrantov budú môcť pokračovať v návšteve škôl a dostávať kvalitné vzdelanie. Zároveň poskytneme financie na riešenie problémov spojených s migráciou,“ uviedol eurokomisár pre rozširovanie EÚ a susedskú politiku, Olivér Várhelyi.

Viac..  Fiala: Štáty EÚ si uvedomujú vplyv Ruska v Európe, je potrebné mu aktívne čeliť

Turecko je hostiteľskou krajinou pre približne štyri milióny utečencov. V krajine je tak najväčšia komunita utečencov na svete, vrátane 3,6 milióna registrovaných utečencov zo Sýrie a 370-tisíc registrovaných utečencov z iných krajín.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices