simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2021

M. Šimečka: PS prestáva podporovať zotrvanie vlády, ktorú naďalej de facto riadi Igor Matovič

Progresívne Slovensko prestáva podporovať zotrvávanie vlády, ktorú naďalej de facto riadi Igor Matovič, uviedol dnes na tlačovej konferencii hnutia predseda PS a podpredseda EP Michal Šimečka. Ide o reakciu na včerajšie schválenie Matovičovho megalomanského balíčka za vyše miliardu eur ročne.

“Je to pre nás zlomový bod, vláda riadená Igorom Matovičom už nemôže automaticky počítať s našou podporou a našim hlasom, ak bude na stole jej zotrvanie. Naopak, všetku energiu sústredíme na to, aby sme voličom ukázali, že politika môže byť iná – že si nemusia vyberať medzi chaosom a rozvratom, ktorý práve vidíme, a skorumpovanými extrémistami z táboru Smeru a fašistov,” vyhlásil Šimečka.

Podpredsedníčka a kancelárka PS Lucia Plaváková balíček označila za nedomyslený plán jedného človeka, ktorý ignoruje odborný konsenzus. “Rozvracia verejné financie a zadlžuje naše deti tak, ako si nedovolil ani Robert Fico. Znásilňuje legislatívny proces a oberá samosprávy o vyše 600-miliónov eur ročne. Ignoruje státisíce ľudí v núdzi, a naopak sype peniaze boháčom ako Boris Kollár, Igor Matovič či Jaroslav Haščák,” pripomenula Plaváková.

V parlamente návrh prešiel aj hlasmi fašistov. Proti vzniku tejto novej väčšiny sa vymedzil poslanec NR SR a podpredseda hnutia Tomáš Valášek. “Igor Matovič včera v pléne otvorene povedal, že je hrdý, že sa k nim pridali poslanci z ĽSNS a od Tarabu. Pre mňa je to prekročenie poslednej hranice,” uviedol Valášek. Pripomenul aj Matovičov návrh na reguláciu televíznych debát, s ktorým prišiel krátko po rokovaní s Kotlebovou pravou rukou Beluským.

Viac..  EÚ a Nórsko sa dohodli na partnerstve v oblasti surovín a batérií

Podpredseda PS Michal Truban uviedol, že minister financií svojim správaním škodí práve rodinám a deťom, za ktoré sa schová.
“Pre mňa osobne je Igor Matovič najväčšia škodná slovenskej politiky. Narozdiel od Fica sa hrá na slušného, ale jeho praktiky a populizmus sú ešte horšie ako tie Ficove,” uzavrel Truban.

O mam

Odporúčame pozrieť

Kandidátku PS v európskych voľbách posilní Veronika Cifrová Ostrihoňová a Ľubica Karvašová

Progresívne Slovensko vo voľbách do Európskeho parlamentu posilní Veronika Cifrová Ostrihoňová aj Ľubica Karvašová, kandidovať nebude …

Consent choices