simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/ a podpredseda Európskeho parlamentu. PHOTO: European Union 2022.

Michal Šimečka: V európskej politike sa podarila dobrá vec a nesie silnú slovenskú stopu

Tento týždeň bol v domácej politike turbulentný. Ale jedna dobrá vec sa podarila aj v tej európskej – a nesie silnú slovenskú stopu.

▶️ Vďaka novej smernici budú mať všetky krajiny EÚ odolnejšiu a lepšie chránenú kritickú infraštruktúru. Ja som pri príprave smernice zastupoval Parlament, mojimi hlavnými partnermi v niekoľkomesačných rokovaniach boli komisárka Ylva Johansson, a veľvyslanec Philippe Léglise-Costa ako zástupca francúzskeho predsedníctva v Rade.

▶️ Letiská, vládne budovy, inštraštruktúra v oblasti zdravia, energetiky a vody, potravinársky priemysel, a ďalšie tisícky kritických objektov budú lepšie pripravené na prírodné katastrofy či cielené útoky. Dôležitosť toho nám pripomenula pandémia, aj ruská vojna na Ukrajine.

▶️ Spolu so mnou na smernici pracovalo viacero ďalších profesionálov a profesionálok zo Slovenska. Je to ďalší z dôkazov, že sme v EÚ rovnocenným partnerom iným členským štátom. Od začiatku sedíme pri stole, keď sa rozhoduje o dôležitých veciach, a môžeme presadzovať záujmy našich občanov. Stačí sa nevyhovárať, neútočiť na všetkých okolo, ale radšej ponúknuť spoluprácu a dennodenne poctivo makať. Dá sa to.

Viac..  Miriam Lexmann podrobne o prijatom prelomovom zákone o umelej inteligencii

Michal Šimečka, podpredseda Európskeho parlamentu /PS, RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices