skola
Ilustračné PHOTO: © European Union.

EK: iniciatíva na zber technologických zariadení pre ukrajinské školy, nemocnice a verejné služby

Európska komisia spolu s ukrajinským ministerstvom pre digitálnu transformáciu a európskou organizáciou zastupujúcou priemysel digitálnych technológií DIGITALEUROPE organizuje novú iniciatívu Laptopy pre Ukrajinu. Ako referuje web Komisie, cieľom je zbierať a dodávať notebooky, smartfóny a tablety a reagovať na základné potreby škôl, nemocníc a verejnej správy vo vojnou najviac postihnutých oblastiach Ukrajiny.

Ukrajinské úrady označili notebooky za jednu z najnaliehavejších potrieb v súčasnosti. Približne 70-tisíc učiteľov potrebuje notebooky, aby mohli pokračovať vo vyučovaní. Taktiež asi päťtisíc škôl v regiónoch zasiahnutých vojnou potrebuje digitálne zariadenia, aby zabezpečili výučbu pre zhruba 200-tisíc školákov. Ďalšie prístroje a zariadenia sú potrebné v iných odvetviach a najmä pre zdravotné sestry, lekárov a verejnú správu.

Spoločnosti môžu poskytovať väčšie dary priamo prostredníctvom mechanizmu civilnej ochrany EÚ. Pre menšie dary môžu organizácie, spoločnosti a občania so sídlom v Belgicku darovať zariadenia prostredníctvom DIGITALEUROPE. Darované môžu byť nové alebo použité a funkčné notebooky, smartfóny alebo tablety, ktoré sa ľuďom povaľujú doma alebo v kanceláriách. Organizátori sa snažia túto iniciatívu rozšíriť o ďalšie zberné strediská po celej Európe.

Viac..  Slovenskí europoslanci žiadajú SZĽH, aby hráči z KHL nehrali v reprezentácii

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Borrell: Krajiny EÚ musia Ukrajine poslať protiraketové systémy

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil …

Consent choices