Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: © European Union 2022 - Source: EP

Ivan Štefanec: Profesor Krčméry bol svetová kapacita, ktorá sa zaradí k veľkým osobnostiam Slovenska

Vo veku 62 rokov zomrel uznávaný profesor Vladimír Krčméry.  Počas komunizmu sa podieľal na práci v cirkevnom mládežníckom disente. Ako profesor vnútorného lekárstva a odborník na tropickú medicínu inicioval mnohé zahraničné humanitárne misie, založil Vysokú školu zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, bol členom rôznych rád doma i v zahraničí a participoval na mnohých ďalších aktivitách súvisiacich so zdravotníctvom, sociálnou prácou, akademickým prostredím, či humanitárnou pomocou.

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH), ktorý ho osobne poznal, hovorí, že s výsledkami práce profesora Krčméryho sa mnohokrát stretol aj v zahraničí, čo svedčí, že Slovensku vonku robil výnimočne dobré meno. 

 „Naša slovenská spoločnosť potrebuje práve v týchto časoch hrdinov a veľké osobnosti. Vladimír Krčméry takou osobnosťou bol. Celý svoj život zasvätil pomoci druhým. Často tým najbiednejším z najbiednejších. Bola to pre mňa veľká česť poznať ho osobne,“ povedal Ivan Štefanec. 

Viac..  Obchodovanie s ľuďmi: Poslanci prijali rozsiahlejší zákon na ochranu obetí

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Energetická náročnosť bývania sa musí zmenšiť, budúcnosť je fotovoltika

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Energetická …

Consent choices