simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

M. Šimečka: Dozrel čas zverejniť audit Ministerstva zdravotníctva

V súvislosti s ohrozením peňazí z Plánu obnovy dočasne poverený premiér Heger prisľúbil na ministerstve spraviť audit, ktorého výsledky mali byť zverejnené už minulý týždeň. Výstavba Rázsoch je ohrozená, audit mešká a situácia v zdravotníctve sa zhoršuje každým dňom, upozornil predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka.

„Vyzývame povereného premiéra, aby výsledky bezodkladne zverejnil. Dnes nie je jasné či sa ešte dá stihnúť výstavba nemocnice na Rázsochách. Mešká totiž projektová dokumentácia aj štúdia uskutočniteľnosti, pritom do roka sa musí začať stavať. Premiér Heger sľúbil konať, lebo Slovensku reálne hrozí prepadnutie takmer 300 miliónov eur z Plánu obnovy iba v tomto projekte a ďalšie peniaze sú ohrozené v iných výzvach. Audit mal priniesť viac informácii, aby bolo možné čím skôr situáciu riešiť a zachrániť, čo sa dá,“ vyhlásil Šimečka s tým, že popri Rázsochách kolabuje aj celý ambulantný sektor.

Viac..  Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev

„Už minulý týždeň sme nového štátneho tajomníka Palkoviča vyzvali, aby predstavil plán pre kolabujúce zdravotníctvo. Dodnes sme nevideli ani audit, ani plán. Stále väčší chaos, do ktorého táto vláda a parlament upadá, nás môže stáť stovky milióny eur, čo je strata, ktorú si slovenské zdravotníctvo naozaj nemôže dovoliť. Rovnako si nemôžeme dovoliť ignorovať situáciu ambulancií či personálnu krízu v zdravotníctve. Ide o budúcnosť Slovenska, a už skutočne dozrel čas konať,“ uzavrel Šimečka.

O mam

Odporúčame pozrieť

komisia

MF SR: Audit Európskej komisie ešte nie je ukončený, doposiaľ neposlala finálnu správu

Audit Európskej komisie zameraný na projekty v rámci bývalého Operačného programu Výskum a inovácie ešte …

Consent choices