Ivan Štefanec, europoslanec, KDH/EPP. PHOTO: © European Union 2020 - Source: EP

I. Štefanec: Kybernetická bezpečnosť je nevyhnutná pre fungovanie ekonomiky aj kritickej infraštruktúry

V estónskom Tallinne prebieha najväčší tréning kybernetickej bezpečnosti na svete pod patronátom NATO, ktorý potrvá do 21. apríla. Zúčastňuje sa ho približne 3000 ľudí takmer zo štyridsiatich krajín sveta. Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH), ktorý je zároveň Digitálnym ambasádorom Ligy pre digitálny rast hovorí o potrebe trénovať predovšetkým obranyschopnosť pri útokoch na energetické siete a tiež rozhodovací proces v kritických situáciách, pokiaľ ide o strategické a taktické rozhodnutia. 

„Kybernetická bezpečnosť má v dnešnej dobe obrovský dopad aj na ekonomické záujmy Európskej únie, nehovoriac o dôležitosti odolnosti pri ochrane kritickej infraštruktúry, energetiky, či útokom snažiacim sa rozdeliť spoločnosť a smerovať ju k cudzím autoritárskym nedemokratickým zriadeniam. Tréningy kybernetickej bezpečnosti budú pre nás stále viac a viac dôležité,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Euroscola 2024: Súťaž o cestu do Štrasburgu vyhrali stredoškoláci z Vranova nad Topľou

O mam

Odporúčame pozrieť

kyberneticke utoky

Účinnosť nadobúdajú nové pravidlá na posilnenie kybernetickej bezpečnosti inštitúcií EÚ

Nové nariadenie o kybernetickej bezpečnosti, ktorým sa stanovujú opatrenia na zabezpečenie vysokej úrovne spoločnej kybernetickej …

Consent choices