Slovensko
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Slovensko sa stalo členom Nadácie Európska únia – Latinská Amerika a Karibik

Slovenská republika 18. mája 2023 dokončila proces ratifikácie a stala sa tak plnohodnotným členom medzinárodnej Nadácie Európska únia – Latinská Amerika a Karibik (EÚ – LAK). Slovenskú republiku bude v riadiacich orgánoch tejto nadácie zastupovať Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Veríme, že takto sa pre naše subjekty a mimovládny sektor otvoria možnosti spolupráce s perspektívnym regiónom. Ide tiež o jasný prejav záujmu o spoluprácu v duchu Stratégie EÚ pre posilnenie partnerstva s krajinami Latinskej Ameriky a Karibiku. Za naše ministerstvo môžem prisľúbiť, že budeme túto spoluprácu podporovať,“ uviedla štátna tajomníčka rezortu diplomacie Ingrid Brocková.

Nadácia prispieva k posilneniu partnerstva EÚ – LAK za účasti a s príspevkom občianskej spoločnosti a iných sociálnych aktérov, posilňuje tiež vzájomnú viditeľnosť na oboch brehoch Atlantického oceánu. Svoje činnosti zameriava na sedem vzájomne prepojených oblastí: vzdelávanie a veda, technológie a inovácie, ekonomický a sociálny rozvoj, klimatická zmena, kultúra, multilaterálna a bi-regionálna spolupráca či posilnenie postavenia žien a odstránenie nerovnosti.

Viac..  Čaputová: Ak sa v SR naruší právny štát, EÚ by mala uplatniť podmienenosť fondov

O mam

Odporúčame pozrieť

Mimica

EÚ rokuje o novej partnerskej dohode so skupinou afrických, karibských a tichomorských štátov

Európska únia a skupina 79 krajín z Afriky, Karibiku a Tichomoria (krajiny AKT) začnú rokovania …

Consent choices