Vedúci Zastúpenia EK na Slovensku Vladimír Šucha a predseda NR SR Peter Pellegrini. PHOTO: FB P. Pellegrini

Vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku sa stretol s predsedom NR SR

Vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Vladimír Šucha a predseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini spolu diskutovali o členstve Slovenska v Európskej únii, ako jedinej možnosti zabezpečenia prosperity a bezpečnosti občanov Slovenska. 

Počas stredajšieho bilaterálneho stretnutia sa Vladimír Šucha a Peter Pellegrini zhodli, že Európska únia je naším spoločným priestorom s pevnými demokratickými hodnotami. Ukotvenie Slovenska v tomto priestore ovplyvňuje každodenný život všetkých Slovákov, ako aj upevňuje medzinárodné a bezpečnostné postavenie krajiny. Zhodli sa aj na význame nadchádzajúcich európskych volieb, ktoré sa uskutočnia v roku 2024 kedy Slovensko oslávi svoje 20. výročie vstupu do spoločnej rodiny rozvinutých európskych demokracií.  

„Obzvlášť oceňujem odhodlanie predsedu parlamentu podporovať jasné proeurópske smerovanie zahraničnej politiky Slovenska, ako aj plán dôstojného pripomenutia si 20. výročia členstva Slovenska v Európskej únii. Členstvo v Únii prináša Slovensku výhody v mnohých oblastiach, či už ide o bezpečnosť, energetiku, hospodársky rast či sociálnu oblasť. Veľmi si vážim postoj predsedu NR SR k dôležitosti úcty k symbolom EÚ,“ uviedol v súvislosti so stretnutím Vladimír Šucha, vedúci Zastúpenia EK na Slovensku.

Viac..  Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

O mam

Odporúčame pozrieť

Sefcovic

Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev

Výkonný podpredseda Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič sa v nedeľu pripojil k blahoželaniu šéfky EK …

Consent choices