Brusel vyvíja tajné zariadenie, ktoré vám vypne auto na diaľku!

vypínač
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Technológie sú dobrý sluha, ale zlý pán. Ale pánom poslúžia. Podľa zdrojov britskej tlače vyvíja Únia zariadenie, ktoré by (povinne namontované) vyplo na diaľku ktorýkoľvek automobil.

Program Temporaje potvrdená realita. Britskej vláde umožňuje „napichnúť“ podmorské káble a odpočúvať z nich komunikáciu. Podľa Edwarda Snowdena program beží v spolupráci s NSA. To už vystrašilo aj šéfku euro-spravodlivosti Viviane Reding, ktorá prehlásila, že ak nájde jediný dôkaz, že program nie je využívaný len na účely národnej bezpečnosti, tak spustí okamžite vyšetrovanie. Môžeme ju upokojiť. Všetci sme potenciálni teroristi, aj keď o tom nevieme, takže ten program sa vlastne ani zneužiť nedá.

Nie len v EÚ je veselo. Vo Venezuele sa napriek obsadeniu papierní armádou akosi minul papier a viaceré noviny museli zredukovať obsah aj množstvo výtlačkov. Podľa vlády za to môže „importérska mafia“, nech je to čo chce. O kúsok ďalej argentínske peso stratilo hodnotu, najviac od roku 2002 a vláda rezignovala na jej udržanie. Devalvácia pravdepodobne prinesie ďalšie zhoršenie 30 % inflácie v krajine. Argentína bola ešte pred prvou svetovou vojnou v desiatke najbohatších štátov sveta, ale po dekádach budovania „sebestačnosti“, kreatívneho prístupu k monetárnej politike a revolučno-sociálneho štátu sa utápa v kríze za krízou. Dnes je v bohatstve niekde okolo 60. miesta. Žiaden vyspelý štát nezažil v 20. storočí taký pád.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Opozícia znova útočí na Slovensko v Bruseli

Memento, ktoré nepomáha.

Komentár pripravil Martin Vlachynský, INESS.

O red

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Europarlament oslavuje 20. výročie najväčšieho rozšírenia EÚ

Tento týždeň si poslanci Európskeho parlamentu, zástupcovia EÚ a členských štátov a mladí ľudia narodení …

Consent choices