TAJANI, Antonio
Predseda Európskeho parlamentu Antonio Tajani. PHOTO: © European Union- EP.

Antonio Tajani: Poslanca Korwina-Mikkeho čaká za urážku žien primeraný trest

Poľský poslanec Janusz Korwin-Mikke (NI) dostane za neprijateľné poznámky týkajúce sa rozdielneho odmeňovania žien a mužov primeraný trest, a to hneď po ukončení vyšetrovania celej udalosti, uviedol predseda EP Antonio Tajani krátko po zahájení marcového plenárneho zasadnutia v Štrasburgu. Takýto spôsob vyjadrovania sa, ktorý urazil každú ženu v tejto snemovni, nebude tolerovaný, vyhlásil predseda EP za búrlivého potlesku poslancov.

Antonio Tajani zdôraznil, že Európska únia nebude schopná vysporiadať sa s problémami, akými sú terorizmus, nezamestnanosť a chudoba, pokiaľ nebude dodržiavať a presadzovať práva žien.

Predseda EP tiež vyzval členské štáty, aby ratifikovali a dodržiavali Istanbulský dohovor Rady Európy o predchádzaní násiliu na ženách a domácemu násiliu.

Zmeny programu plenárneho zasadnutia

Štvrtok

  • Rozprava na tému „Sudán – prípady Hassana Abduraheema a Abdulmonema Abdumawla‟ bola nahradená rozpravou na tému „Zimbabwe – prípad duchovného Evana Mawarireho.‟ 

Oznámenia o začatí rokovaní s Radou

Viac..  Akt o slobode médií: nový zákon na ochranu novinárov EÚ a slobody tlače

Rozhodnutia výborov EP o začatí rokovaní s Radou (ministrov) EÚ – s cieľom dosiahnuť dohodu na finálnom znení legislatívnych návrhov v rámci takzvaného riadneho legislatívneho procesu – sú na základe článku 69c Rokovacieho poriadku EP zverejnené na webovej stránke EP venovanej plenárnemu zasadnutiu, a to v časti Prioritné informácie a dokumenty (napravo v strede stránky).

Pokiaľ do dvadsiatich štyroch hodín nebude podaná žiadosť, aby o rozhodnutí daného výboru hlasovalo plénum EP, výbor môže začať rozhovory s Radou.

O dac

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices